11 lokakuuta 2014

Kurpitsapiirakka

Nyt on kaupoissa hyvä valkoima suomalaisia kurpitsoja. Tuttavani pyysi minua tekemään illanistujaisiin kurpitsapiirakkaa, jota itse asiassa en aiemmin ollut tehnyt. Selailin netistä eri ohjeita ja ystäväni jakoi oman reseptinsä kanssani; mutta koska tyyliini kuuluu, kaikkia ohjeita pitää aina vähän muokata :D Reseptistäni tuli seuraavanlainen:


POHJA
120 g voita
70 g tomusokeria
250 g jauhoja
1 keltuainen
vaniljasokeria
1 rkl sitruunanmehua

TÄYTE
n. 4,5 dl kurpitsasosetta
2 dl kuohukermaa
125 g mascarponea
2 munaa
1 keltuainen
1tl vanilja-aromia
1/4 tl neilikkaa
1/4 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1-1,5 tl kanelia
50 g ruokokidesokeria
80 g hienoa sokeria
 




 Aloita valmistus tekemällä pohjataikina: Sekoita kuivat aineet yhteen ja nypi huoneenlämpöisen voin joukkoon yhdessä keltuiasen kanssa. Lisää sitruunanmehu. Anna levätä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan. Notkista mascarpone, lisää mausteet ja munat. Lisää joukkoon kerma, sokerit ja kurpitsasose. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita lisää. Kauli taikina levyksi jauhotetulla alustalla ja nosta piirakkavuokaan. Kaada täyte päälle ja paista piirakkaa ensin 200 asteessa noin 10 min. Laske lämpötila 170 asteeseen ja paista vielä noin 40-50 min. Jos pinta alkaa tummua liikaa niin peitä foliolla tai leivinpaperilla. Jäähdytä hyvin ja tarjoile vaniljalla maustetun kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti