30 lokakuuta 2014

Macaronsit maitosuklaa-passionganachella

Se olisi torstai taas ja koko suomi leipoo-päivä :) Tänään ei kisakatsomossa herkuteltu mutta sehän ei tarkoita etteikö vispilät vinkuisi silti! Minua pyydettiin tekemään kahviherkkuja huomiseksi joten täällä kotikeittiössä on käynyt uuni kuumana ja ihanat tuoksut leijuvat vieläkin ilmassa :) Kuvat ja reseptin jaan lähipäivinä ja tuloillaan onkin aivan superherkullinen ja vuodenaikaan sopiva ohje!

Mutta jaan tänään kuitenkin macaronsien ohjeen. Tein nämä muutama viikko sitten olleille synttärijuhlille, joihin meni myös aiemmin julkaistu lätkäkakku ja karpalo kahvikakku


Taikina
90 g mantelijauhoa
150 g tomusokeria
30 g sirosokeria
75 g huoneenlämpöistä kananmunan valkuaista
keltaista elintarvikeväriä

Maitosuklaa-passion ganache
250 g maitosuklaata
1 dl kuohukermaa
1 dl ranskankermaa
1 dl sokeria
3/4 dl passiohedelmä pyrettä

Kuoret:
Vaahdota valkuaisia hetki ja lisää sitten sirosokeria muutamassa erässä voimakkaasti vatkaten kunnes valkuaisvaahto on paksua ja kiiltävää. Lisää elintarvikeväri. Yhdistä tomusokeri ja mantelijauho ja siivilöi muutamaan kertaa jotta seos on ERITTÄIN hienojakoista. Kääntele jauhosokeriseos valkuaisvahtoon varovasti nuolijalla käännellen ja sekoita muutama kerta siksak liikkeellä jotta seos hieman "löystyy". Pursota 1 tai 2 euron kolikon kokoisia nappeja leivinpaperoidulle pellille, tipauta pelti pohja edellä muutaman kerran n. 10 cm korkeudelta pöydälle, jotta ilmakuplat häviävät ja "napit" asettuvat. Anna kuivua ainakin puoli tuntia jotta pinta kuivahtaa. Paista 130-140 asteessa n.10-15 min. Kuoren kuuluu olla päältä rapea ja sisältä pehmeä ja tahmeahko.
Ganache:
Kiehausta passionsose, kerma ja sokeri kattilassa; ota pois liedeltä ja lisää suklaa. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut ja lisää ranskankerma. Sekoita tasaiseksi ja siirrä jääkaappiin jähmettymään.

Pursota täytettä macaronkuorelle ja paina toinen kuori päälle. Viimeistele tomusokerilla.

- Täyte on super riittoisaa joten voit puolittaa määrät ja kannattaakin, jollet keksi lopulle täytteelle muuta käyttöä.
- Voit piirtää leivinpaperin nurjalle puolelle oikean kokoiset pyörylät niin pursotus on helpompaa ja macaroneista tulee saman kokoisia.








2 kommenttia:

  1. Tuo täyte kuulostaa tosi ihanalta ja erikoiselta, pakko kokeilla joskus!
    Ps., kertoisitko minkä merkkiset valkoiset silmälasisi ovat? :D niin upeet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistä, kannattaa ehdottomasti kokeilla reseptiä ja täyte sopii moneen muuhunkin tarkoitukseen! Lasini hankin viime vuonna instrusta, merkiltään Ralhp Lauren :)

      Poista