23 lokakuuta 2014

Prinssileivokset


Päivät kuluu kyllä niin nopeasti että ei meinaa perässä pysyä! Nimittäin tänään on taas aika istahtaa teeveen ääreen KSL ohjelman pariin..Tämän päivän aiheena meillä on klassikot, ja niihin kuuluva prinsessakakku on tänään taidonnäyttetehtävänä. Täällä kotona kisakatsomossa on tarjolla tällä kertaa uusi versio tuosta kassikkoleivonnaisesta; Prinssileivos :)

Leivos on gluteeniton ja laktoositon


Pohja
2 munaa
90 g tomusokeria
100 g mantelijauhoja
2 valkuaista
2 rkl sokeria
1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
35 g laktoositonta margariinia sulatettuna

Täyte
1 dl laktoositonta maitoa
1/2 halkaistu vaniljatanko
1 keltuainen
1 rkl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä

3 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Kostutus
1 dl vettä
2 rkl sokeria

Väliin
75 g lakkahilloa
75 g omenasosetta

Vaahdota munat ja tomusokeri. Kääntele mantelijauho joukkoon. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja yhdistä vaahdot varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi jauhot siivilöiden ja voisula. Levitä leivinpaperoidulle pellille ohueksi levyksi (1/1,5 cm) ja paista 200 asteessa n. 7 minuuttia. Kumoa ja irrota leivinpaperi varovaisesti.

Laita kaikki vaniljakiisselin aineet kattilaan, kuumenna varoen kunnes seos pulpahtaa ja sakenee. Ota vaniljatanko pois ja anna kiisselin jäähtyä. Vaahdota kerma ja lisää kreemijauhe. Sekoita kiisseli kerman joukkoon ja kreemi on valmis.

Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa ja keitä hetki siirappimaiseksi. Sekoita hillo ja omenasose keskenään. Jaa jäähtynyt pohjalevy kolmeen osaan pituussuunnassa ja aloita kokoaminen. Kostuta alimmainen levy sokerisiirapilla, levitä ohuehko kerros hilloa ja kerros vaniljakreemiä. Nosta toinen levy, kostuta ja levitä täytteitä jälleen ohuelti. Jatka kuitenkin toisen kerroksen parissa; levitä loppu hillo levyn keskelle pituussuunnassa ja peitä kerros kreemillä niin että keskelle muodostuu täytteillä kohouma. (jätä kreemia hieman pinnan sivelyä varten) Kostuta viimeinen levy kevyesti ja nosta päälle. Paina reunoja hieman alaspäin jotta kupera muoto säilyy. (Voi koota kakun myös kelmun päälle ja lopuksi kietoa kelmu niin että kakku pysyy muodossaan.) Anna vetäytyä hetki. Kauli marsipaani ohuksi tomusokeroidulla alustalla. Levitä ohut kerros kreemiä kakun pinnalle, nosta sitten marsipaani päälle ja tasoittele pinta. Leikkaa tasakokoisiksi paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti