20 lokakuuta 2014

Suklainen karpalo-appelsiini kahvikakku



Tämä kakku meni samaisiin juhliin johon tein jääkiekkokakun. Karpaloinen kahvikakku mehevöityy siihen valutettavan siirapin ansiosta.



150 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
1 appelsiinin raastettu kuori
3 dl jauhoja
100 g kuivattuja karpalo
80 g makadamian pähkinöitä
70 g valkosuklaata
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 dl appelsiinijukurttia

Kostutusliemi
1 dl sitruunalimua
1 appelsiinin mehu
2 rkl sokeria
Kuorrutus
30 g valkosuklaata
(vispikermaa)
karpaloita
tomusokeria


Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon hyvin vatkaten. Rouhi pähkinät ja valkosuklaa ja sekoita ne karpaloiden kanssa sekaisin. Sekoita kuoriraaste, jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää kuivia aineita ja jukurttia vuorotellen voi-sokeri vaahtoon, mutta varo sekoittamasta liikaa että taikina pysyisi ilmavana. Kaada voideltuun pitkulaiseen leipävuokaan ja paista 175 asteessa 40-50 min. Peitä pinta tarvittaessa paiston aikana.

Kuumenna kostutusliemen ainekset kattilassa ja keitä hetki. Pistele hieman jäähtyneen kakun pintaan cocktailtikulla reikiä ja imeytä liemi kakkuun. Nosta jääkaappiin mehustumaan. Rouhi koristelua varten muutama pala suklaata lastuiksi ja sulata loput. Koristele kakku suklaaraidoilla, kermaruusukkeilla, suklaalastuilla, karpaloilla ja viimeistele tomusokerilla.

1 kommentti:

  1. Näyttää ja vaikuttaa niiiiin hyvältä, karpalo ja valkosuklaa on mahtava yhdistelmä ja toi appelsiini tuo siihen varmasti hyvän säväyksen :P Ja söpö idea noi minikakkupaperit tuossa alla.

    VastaaPoista