24 marraskuuta 2014

Gluteeniton italialainen tuulihattukakku

Koko suomi leipoo ohjelmassa tein tokassa jaksossa tuulihattukakun. Eilen oli kummipoikani syntymäpäiväjuhlat joihin paras ystäväni pyysi minua tekemään tämän italialaisen tuulihattukakun. Ystävälläni on keliakia joten pääsin ensimmäistä kertaa tekemään gluteenittomia tuulihattuja. Muokkasin mittasuhteita mutu-tuntumalla, ja tuulihatuista tuli todella hyviä, eikä eroa normaali jauhoista tehtyihin hattuihin huomannut yhtään!! :)

Muuten tein kakun kuten linkin ohjeessa mutta taikina ohje on seuraavanlainen:


100 g margariinia
3 dl vettä
2,5 dl gluteenitonta jauhoa
1/2 tl psylliumia
1/2 tl leivinjauhetta
4 munaa

Laita vesi ja margariini kattilaan ja kiehauta. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kattilaan yhdellä kerralla. Sekoita puulastalla kunnes taikina irtoaa  kattilan reunoila. Nosta pois liedeltä ja vatkaa munat yksi kerrallaan joukkoon. Laita taikina pursotuspussiin ja pursota nokareita leivinpaperille. Paista 150-175 asteessa n.30-35 min. (Pienempi lämpö ja pidempi aika varmistaa että hatut kohoaa, kypsyy sisältä eivätkä pala pinnalta) Älä avaa uuniluukkua paiston aikana!!! Anna jäähtyä ja täytä.

2 kommenttia:

  1. Tein sekä näitä että tavallisia tuulihattuja sinun ohjeilla. Tein jo aikaisemmin koko suomi leipoo kirjasta sinun ohjeella näitä. Täyte oli herkullinen. Hieman muokkasin ohjetta ja laitoin aurinkokuivattua tuorejuustoa kaksi purkkia ja yhden tavallista sekä purkin ranskan kermaa ja lisukkeet ohjeen mukaan. Rucola toi tosi kivan maun massaan.
    Gluteenittomasta taikinasta tuli jotenkin liian löysää. Minulla taisi olla isoja kanamunia, yksi vähemmän olisi riittänyt. Tein aikaisemmin vaaleanpunaisia nonparelleja- blogista ja ne onnistuivat erinomaisesti, vaikka taikina oli tosi jämäkkää.
    Kiitos taas loistavista ohjeista viikko sitten olleisiin rippijuhliimme! Huomenna taitaa mennä testiin sipulipiiraat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivoista kommenteista! Olen myös huomannut että munien koko saattaa vaikuttaa ratkaisevasti taikinan koostumukseen.. aina kannattaakin tarkastella tilannetta ennen viimeisen munan lisäämistä, teki sitten millä ohjeella tahansa; näin ainakin itse toimin :) Tuo tuulihattutaikina on välillä sellainen että vaikka olen tehnyt sitä tuhat ja sata kertaa; joskus menee vain täysin metsään jostain käsittämättömästä syystä!! :D

      Poista