17 marraskuuta 2014

Helpot ja nopeat mandariinileivokset

Olin eilen elämäni ensimmäisillä tupperware kutsuilla ja ilokseni löysin muutaman leivontaan sopivan välineen. Tein kutsuille välimeren piirakkaa ja vadelmajuustokakkua mutta harmittaa kun ei tullut niistä kuvia otettua, niin en viitsi reseptiä niistä laittaa. Piirakka kuuluu lemppareihini niin tulen sen varmasti kuvineen tässä lähiviikkoina julkaisemaan :)

Tällä viikolla onkin paljon leipomista edessä joten päivityksiä on tulossa viikon loppupuolella runsaasti. Tänään jaan tämän mandariinileivosten ohjeen joita tein tossa kesän loppupuolella. Idea näihin syntyi siitä kun piti lakkahillon loppu käyttää johonkin. Helppoja, nopeita ja erittäin herkullisia!!


Pohja (12 kpl)
120 g voita
80 g tomusokeria
145 g jauhoja
40 g kaurahiutaleita
1 muna
1 tl leivinjauhetta
 vaniljaa

Täyte
50 g tummaa suklaata
lakkahilloa

1 prk vispikermaa
1 dl kylmää vettä
1 dl vaniljakreemijauhetta

mandariinilohkoja
hyytelösokeria

 Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet ja muna. Muotoile tasaiseksi taikinaksi ja nosta jääkaappiin hetkeksi. Kauli taikina levyksi ja ota pyöreitä kiekkoja. Painele taikinakiekot muffinivuoan koloihin ja paista 175 asteessa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota pohjat vuuasta. Sulata suklaa, sivele sillä pohjien sisäpinnat ja anna jähmettyä jääkaapissa. Vaahdota kerma ja sekoita vesi ja kreemijauhe yhteen. Kääntele vaniljakreemi kerman joukkoon. Lusikoi pohjille lakkahilloa, pursota kreemiä ja asettele mandariinilohkoja päälle. Valmista kiille hyytelösokeripaketin kyljessä olevien ohjeiden mukaisesti ja viimeistele leivokset sivelemällä kiillettä pintaan. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti