26 marraskuuta 2014

Kaneli-fariinisokeri kierrepullat

Nämä pullat sopivat ihanasti joulunalusaikaan kahvin tai vaalean glögin kaveriksi. SUPER PEHMEÄ koostumus ja toffee vivahteinen täyte vie kielen mennessään.


Taikina
8-10 dl jauhoja
1 pss kuivahiivaa
ripaus suolaa
1/2 vaniljatangon siemenet
2 dl maitoa
1 dl vettä
115 g voita
1 dl sokeria
1/2 dl ruokokidesokeria
1 muna

Täyte
100 g voita
2 dl fariinisokeria
1-2 rkl kanelia

Sekoita 3 dl jauhoja, kuivahiiva ja suola kulhossa. Kuumenna maito, vesi, voi, vanilja ja sokeri kattilassa n. 45 asteiseksi (kädenlämpöistä hieman kuumemmaksi) ja kaada jauhoseoksen päälle hyvin sekoittaen. Lisää muna ja 1 dl jauhoja. Vaivaa taikinaan lisää jauhoja erissä, kunnes taikina on pehmeää.  Anna kohota ainakin kaksinkertaiseksi hyvin peitettynä. Kauli taikina hyvin jauhoitetulla alustalla levyksi. Sekoita pehmeän voin joukkoon fariinisokeri ja kaneli. Levitä levylle ja rullaa levy kuten kääretorttu. Jaa pötkö 12 osaan ja nota pellille kohoamaan. Voitele munalla ja paista 200 asteessa 15-20 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti