13 marraskuuta 2014

Kebab piirakka



Olen tehnyt kebab piirakkaa usein ja aina hieman erilaisella ohjeella. Ihan alunalkaen sain idean kebabpiirakkaan siskoltani, ja lukuisten maisteluiden jälkeen olen vihdoin löytänyt kaupasta kebab lihaa joka on tälläisen lihanirson ihmisen mieleen :D Halusin kokeilla Valion uutta tex mex juustoraastetta ja päätin tehdä tälläisen version kebab-piirakasta tänään

Pohja
100 voita
100 g bulgarian jogurttia
2,5 dl jauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 v.sip.kynsi

Täyte
150 g Korv Görans kebablihaa
1 pieni punasipuli
n.10 pisaratomaattia
1 rasia taco-tuorejuustoa
1 prk ruokakermaa
2 munaa
1/2 pss Tex mex juustoraastetta
1/2 tl mustapippuria
1 rkl tacomaustetta
1/2 tl chilijauhetta
1 valk.ip.kynsi
ripaus suolaa


Sekoita pehmeä voi, jogurtti ja murskattu valkosipuli sekaisin. Nypi kuivat aineet joukkoon ja muotoile tasaiseksi taikinaksi. Nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Paista kebab suikaleita hetki. Puolita tomaatit, suikaloi sipuli ja hienonna valk.sip.kynsi. Notkista tuorejuusto ja sekoita kerman kanssa yhteen. Lisää mausteet ja munat hyvin sekoittaen. Kauli taikina alustalla ja nosta piirakka vuokaan. Lado alimmaiseksi liha ja sipuli. Kaada liemi päälle, ripottele juustoraaste pinnalle ja hytkäytä vuokaa pari kertaa jotta täytteet tasoittuvat. Paina tomaatin puolikkaat pintaan ja paista 200 asteessa n. 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti