04 marraskuuta 2014

Porkkanakakku

 Uusi viikko ja uudet kujeet! Superkiva viikonloppu takana, sillä olin lauantaina K-team messuilla koristelemassa cupcakeja Dr. Oetkerin esittelypisteellä. Oli tosi hauska päivä ja ihana oli nähdä leipuriystäviä pitkästä aikaa! :) Nyt kaapissani polttelee muutama ihan uusi tuote Oetkeriltä, jotka on pakko päästä testaamaan ihan lähipäivinä.. Mutta tänään palataan viime perjantain leipomuksiin ja jaan yhden lempiresepteistäni, jonka olen joskus lähemmäs 15 vuotta sitten jostain kirjoittanut ylös. Muutaman muokkauksen olen tässä vuosien saatossa siihen tehnyt ja melkein uskallan väittää että tällä ohjeella tulee oikeesti maailman paras porkkanakakku!!! Tykkään tehdä tällä ohjeella leivoksia mutta yhtä hyvin tästä voi tehdä kakun tai cupcakeja.


(Pellillinen)

Taikina
2,5 dl auringonkukkaöljyä
2 dl sokeria
0,5 dl tummaa sokeria
3 munaa
4,5-5 dl jauhoja
2,5 tl soodaa
1 tl suolaa
3 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1 1/4 dl kookoshiutaleita
5 dl porkkanaraastetta
2 dl saksanpähkinöitä rouhittuina
1 prk ananasmurskaa

Kuorrutus
200 g appelsiinituorejuustoa (maustamaton tai sitruuna sopii myös hyvin)
1 dl vispikermaa
1 rkl sitruunanmehua
0,5-1 dl tomusokeria

Raasta porkkanat ja valuta ananasmurska. Sekoita kuivat aineet keskenään. Mittaa kulhoon öljy, sokerit sekä munat ja sekoita keskenään. Lisää kuivia aineita, porkkanaraastetta ja ananasmurskaa vuorotellen nopeasti sekoittaen. Kaada korkealaitaiselle leivinpaperoidulle pellille ja paista 175 asteessa 35-40 min.  Vaihtoehtoisesti kakkuvuoassa n.1 tunti( peitä pinta tarvittaessa paiston aikana) tai cupcaket n.20 min.

Vaahdota vispikerma. Vatkaa myös tuorejuustoa kuohkeaksi, lisää tomusokeri ja kääntele seos kerma joukkoon. Mausta sitruunamehulla. Levitä jäähtyneelle pohjalle ja leikkaa paloiksi. Koristele haluamallasi tavalla (esim, kookoslastut, valkosuklaanappi ja kultanompparelli)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti