21 marraskuuta 2014

Raikas vadelma-suklaa kakku

Tein tämän kakun äidin työpaikalle. Hän halusi tarjota töissä kakkua kun koko suomi leipoo ohjelma päättyi. Hän on niin ylpeä ollut ja töissä kertonut kaikille että olen mukana! <3 Ja paljon tsemppejä ja kehuja olenkin saanut hänen työkavereiltaan. Olen äidin työpaikalle vienyt ennenkin herkkuja sillä joskus kun tekee mieli leipoa jotain kivaa eikä tiedä kuka sen kaiken söisi; olen sinne sitten kiikuttanut. Esimerkiksi SE OIKEA finaalikakku jonka sain tehdä Wsoyn koko suomi leipoo kirjaan uudestaan, päätyi kuvausten jälkeen äidin työkavereiden tuhottavaksi :)


Pohja
125 g voita
75 g Fazer vadelma-tummasuklaata
1,5 dl siro sokeria
2 munaa
2 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1-2 tl vadelma-aromia

Täyte
2 prk Valio kuningatar rahkaa
150 g turkkilaista jogurttia
200 g pakastevattuja
5 liivatetta
2 dl vispikermaa
vadelma-aromia
n.1/2 dl tomusokeria (oman maun mukaan)

Kuorrute
1 1/3 dl kuohukermaa
100 g tummaasuklaata
loraus glugoosisiirappia

Koristelu: macaronseja, hopeita helmiä, valko- ja tummasuklaa koristeita

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää suklaa joukkoon. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Lisää sokeris, munat ja aromi. Lisää lopuksi yhteen sekoitetut kuivat aineet ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kaada pyöreään irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa n. 20-25 min Irrota vuuasta, anna jäähtyä ja pese vuoka. Valmista täyte: Vaahdota vispikerma. Sulata pakastevadelmat, soseuta ja paseeraa siivilän läpi kattilaan. Laita liivatteet likoamaan. Sekoita rahka, jogurtti, aromi ja tomusokeri keskenään. Kuumenna vadelmasose, liuota siihen lionneet liivatteet. Kaada rahka jogurtiseoksen joukkoon hyvin sekoittaen. Kääntele vispikerma joukkoon ja maista sokerin määrä. Vuoraa aiemmin käyttämäsi kakkuvuoka kelmulla  ja kaada täyte siihen. Paina pohja lopuksi päälle, peitä tiiviisti ja nosta hyytymään yöksi. Kumoa kakku ja siloita pinta kelmupainaumista. Kuumenna kerma ja lisää rouhittu suklaa. Lorauta tilkka glukoosia ja kaada kakun pinnalle. Levitä lastalla laitoja kohden kohden jotta kuorrute lähtee hieman valumaan reunoille. Koristele.




5 kommenttia:

  1. Hei ihanaa! Mä löysin sun blogin! Olit mun suosikki Koko Suomi leipoo -ohjelmassa!! Positiivinen ja nauravainen :) Sun kaikki teokset oli niin hiton upeita. Kaikkea hyvää sinulle! ps. onko Vellu ihana?;)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos!!!! :) Tervetuloa blogiin; ja kaikkea hyvää myös sinulle! Kiva saada palautetta ja jos koskaan tulee kysyttävää/kommentoitavaa mun ohjeista tms. toiveita uusiin leivonnaisideoihin niin rohkeasti yhteyttä vaan! :)

    VastaaPoista
  3. Vaikuttaa hyvältä! Ajattelin testata tätä viikonlopuksi ja kävin eilen Royal Bakeryssa hakemassa pari leivosta ja macaroneja kakun koristeeksi. Siellä olikin tuttuja kasvoja. :)

    VastaaPoista
  4. Kiva että kakku meni kokeiluun! Oli kyllä kiva päästä kiireapulaiseksi royal bakeryn kahvilaan, vauhdikas ja mukava päivä olikin silloin.. Toivottavasti leivonnaiset maistui :) Ihanaa joulunodotusta!!

    VastaaPoista
  5. Hei! Ajattelin leipoa jotakin tästä Fazerin vadelmasuklaasta, mutta epäilyttää vähän vadelman maun voimakkuus. Muistatko, onko vadelma pieninä paloina joukossa vai maistuuko koko suklaa vadelmalle?
    Tämä kakku näyttää todella herkulliselta :) Sopisi myös joulupöytään.

    VastaaPoista