20 marraskuuta 2014

Saaristolaisleipä

Tein ensimmäistä kertaa saaristolaisleipää ja ihan oikeasti järkytyin kuinka hyvää se oli!!  Aion kyllä ehdottomasti tehtailla tätä joululahjaksi läheisille :)
 
Leikkasin leivästä ohuita viipaleita ja päälle laitoin pehmeitä kuivattuja viikunoita, rucolaa ja aurajuustoa. Mielettömän hyvä kokonaisuus ja näitä kyllä tuli napsittua vaikka ja kuinka monta palaa illan aikana :)

2-4 leipää (riippuu vuokien koosta)

Taikina
1 litra appelsiinimehu
75 g hiivaa
3 dl leipäsiirappia
1 rkl suolaa
3 dl kaljamaltaita
3 dl vehnäleseitä
3 dl ruisjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
5 dl hiivaleipäjauhoja

1 dl vettä
1/2 dl siirappia




Lämmitä mehu kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen. Lisää aineksia samassa järjestyksessä kuin ne ovat reseptissäkin. Sekoita ainekset suht nopeasti äläkä vaivaa liikaa. Kaada leipävuokiin ja anna kohota 1 1/2 tuntia. Paista 175 asteessa n. 2 tuntia. Viimeisen puolen tunnin kohdalla, valele leivät siirappivedellä ja jatka sitten paistamista. Jäähdyttyään säilytä jääkaapissa. Maku paranee päivä päivältä!!

1 kommentti:

  1. Olen tehnyt useilla ohjeilla saaristolaileipää, mutta tämä on yksi suosikeistani. Tein taas rippijuhliimme sitä toissa viikolla ja kehuja sai runsaasti! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista