12 joulukuuta 2014

Omenainen joulurulla

Tämän kakun tein Dr.Oetkerin viime viikonloppuna ratkenneeseen joulukakkukisaan. Sijoitusta ei tällä kertaa tullut mutta eipä haittaa; itse olin tähän todella tyytyväinen! Ja kiva oli päästä taas "kisailun"
makuun;suunnitella, toteuttaa ja kuvata tämä Joulurullaksi kutsumani kakkuloinen :) Se sisältää ihanaa päärynäkinuskirahkaa, omenaa ja lempimausteitani; vaniljaa ja kanelia..Myös fazerin omenainen uutuus suklaa pääsi kokeiluun kuorrutteessa..Helppo herkku vaikkapa joulupöytään :)


Pohja
4 munaa
1,5 sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 leivinjauhetta
1/2 tl piparkakkumaustetta

Täyte
1,5 dl omenasosetta

Omenakompotti:
2 rkl voita
1,5 rkl muscovadosokeria
1/2 vaniljatankoa
1 tl kanelia
1 iso omena kuutioina

Päätäyte:
1 prk Päärynä-kinuskirahkaa
2 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
1 tl kanelia
vanilja-aromia

Kuorrutus
100 g Valio omenakrokanttisuklaata
100 tuorejuustoa
2 dl vispikermaa

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa muutamassa erässä joukkoon lastalla varovasti käännellen. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 175 asteessa n.15-20 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Sulata voi pannulla ja lisää sokeri, tanko ja kaneli. Paista omenakuutioita hetki, sammuta levy ja anna hautua että seos hieman karamellisoituu. Anna sitten jäähtyä. Vaahdota vispikerma kreemijauheen kanssa ja sekoita rahkan ja mausteiden kanssa yhteen. Levitä pohjarullalle omenasosetta, sitten kerma-rahkaseos ja ripottele lopuksi omenakuutiot päälle. Kääri rullalle ja nosta vetäytymään. Sulata suklaa ja vaahdota kerma. Sekoita suklaa tuorejuustoon ja kääntele sitten vispikerma joukkoon. Levitä rullan päälle ja koristele.

2 kommenttia: