06 helmikuuta 2015

Vanilja-mustikka jogurttijuustokakku

Sain päähänpinttymän yksi päivä; että on pakko saada juustokakkua! En lähiaikoina kovin usein ole juustokakkuja tehnyt, sillä yhteen aikaan tein niitä kyllästymiseen asti.. Nyt on jotenkin iskenyt himo niihin uudelleen! :) Hyvä niin sillä ne on tosi nopeita valmistaa, hyytymisen odottelua lukuunottamatta. Tämä vuoden ensimmäinen juustokakku sai raikkautta turkkilaisesta jogurtista ja mustikasta.



Pohja
200 g kaurakeksejä
70 g voita

Täyte
200 g vaniljatuorejuustoa
150 g paksua turkkilaista jogurttia
1 tl vanilja-aromia
2,5 dl vispikermaa
1/2 dl vaniljakreemijauhetta
4 liivatetta
2 rkl vettä
(sokeria)

200 g pakastemustikoita
1-2 rkl sokeria
2 liivatetta

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele irtopohjavuuan pohjalle (halk. 20 cm) ja nosta kylmään. Sulata pakastemustikat mikrossa. Ota mustikoiden mehua muutama ruokalusikallinen talteen liivatteita varten. Soseuta mustikat ja makeuta sokerilla. Laita 6 liivatetta likoamaan. Lisää vaniljakreemijauhe vispikerman joukkoon ja vaahdota. Sekoita tuorejuusto, jogurtti, ja aromi keskenään. Liuota 2 liivatetta kuumaan mustikkamehuun, sekoita mustikkasoseen joukkoon ja aseta hetkeksi sivuun odottamaan. Liuota jäljelle jääneet 4 liivatetta 2 rkl kuumaa vettä ja sekoita tuorejuusto-jogurttitäytteeseen. Kääntele vispikerma joukkoon. (Maista haluatko lisätä sokeria). Kaada keksipohjan päälle kerros vaniljatäytettä. Lusikoi sitten n. puolet mustikkasoseesta ja päälle loput vaniljatäytteestä. Töki veistellä vuokaan jotta massat sekoittuvat hieman. Nosta 5 minuutiksi pakkaseen. Kaada loppu mustikkasose pintaan "kiilteeksi" ja nosta jääkaappiin hyytymään. (4 h tai yön yli) Koristele ja nauti! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti