17 maaliskuuta 2015

Minttusuklaa mousseleivokset


Tänään tuli kuluneeksi tasan kuukausi siitä kun aloitin oppisopimuksen Royal bakeryssa. Sen kunniaksi oli ehdottomasti leivottava jotain! :) Hirmu nopeasti on eka kk kulunut, ja olen tykännyt tosi paljon!!!! Olen tässä lähiaikoina hurahtanut kanamunapohjaisiin mousseihin; sillä niissä on suussasulavan pehmeä ja samettinen rakenne; jos vertaa vaikkapa tuorejuustoa sisältäviin täytteisiin.(Tämä
on tietenkin makuasia) Työkaveri ehdotti että leipoisin jotain minttuista, ja tämmöinen sitä sitten tuli tehtyä:


Pohja
175 g täytekeksejä
30 g rouhittua minttusuklaata (fazer twist of mint)
50 g voisulaa

Minttumousse
1 dl kermaa
5 oksaa tuoretta minttua
2 liivatelehteä
90 g tummaa suklaata
65 g fazer pure dark/ twist of mint-suklaata
2 keltuaista
2 valkuaista
3 rkl sokeria
2 dl kermaa
piparminttuaromia

Päälle
tuoreita mansikoita
mintun lehtiä
hyytelösokeria

Hienonna keksit. Lisää voisula ja suklaarouhe; sekoita tasaiseksi ja painele tiiviisti kakkuvuuan pohjalle. Kiehauta kerma ja minttu, nosta sivuun maustumaan (1/2 h).

Rouhi suklaat, ja vispaa kerma valmiiksi. Sekoita vesihauteessa valkuaiset ja sokeri, kuumenna kunnes nipistää sormenpäätä, nosta pois levyltä ja vaahdota kuohkeaksi.

Laita liivatteet likoomaan. Siivilöi mintunlehdet pois kermasta, kuumenna uudelleen ja kaada kuumana suklaarouheen päälle. Lisää myös lionneet liivatteet ja minttuaromi. Sekoita kunnes tasaista massaa ja vispaa keltuaiset joukkoon. Kääntele valkuaisvaahto ja kermavaahto varovasti käännellen suklaaseokseen, kaada pohjan päälle ja nosta jääkaappiin vähintään 5 tunniksi. Leikkaa hyytynyt kakku leivospaloiksi ja koristele.


1 kommentti: