12 maaliskuuta 2015

Valkosuklainen misukakku


Kaapissa on pitkään kummitellut joululahjaksi saamani Amaretto-valkosuklaa makukahvi, ja siitä sain ajatuksen tehdä valkosuklaisen kakkuversion tiramisusta. Monesti harmittelen etten omista baarikaappia; kun tekisi mieli leipoa jotain mihin alkoholi kuuluu olennaisesti. Toisaalta tuntuu hassulta ostaa iso pullo kallista tavaraa, jota saattaa loppuviimein tarvita vain lorauksen verran. Onneksi on kuitenkin keksitty vaihtoehtoja, jotka kaiken lisäksi sopivat lapsillekkin ilman erillisiä kiehautusoperaatioita. Ja kun päähänpisto tiramisukakusta iski kesken keskiviikkoillan; eikä mitään holillista kaapissa, havaitsin makusiirappien kätevyyden jälleen kerran... Tujaus Modon ihanaa irish cream siirappia, niin johan sai kostutusliemeen hieman sitä "aikuista" makua! :)


Pohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl jauhoja
0,5 dl maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
1,5 dl vahvaa kahvia (amaretto-valkosuklaa)
0,5 dl Modo irish cream siirappia

Mousse
0,5 dl maitoa
0,5 dl vahvaa kahvia (amaretto-valkosuklaa)
3 liivatetta
100 g valkosuklaata
250 g mascarponea
2 valkuaista
1/2 dl sokeria
2 dl vispikermaa

Lisäksi
oikeaa, hyvää kaakaojauhetta  :)

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää siivilöiden joukkoon yhteen sekoitetut kuivat aineet varovasti nostellen. Kaada leivinpaperoidulle pellille ja paista 175 asteessa 10-15 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä. Ota pyöreän irtopohjavuuan pohjalla ympyrä (halkaisija 24cm), ja toinen hieman pienempi ympyrä. Aseta isompi pohja irtopohjavuuan reunarenkaan sisään. Sekoita kostutusliemen ainekset ja kostuta kakkupohja runsaalla kädellä. Laita liivatteet likoamaan. Sulata valkosuklaa ja vatkaa kerma. Sekoita vesihauteen päällä olevassa metallikulhossa valkuaiset ja sokeri, kuumenna sekoittaen kunnes seos hieman nipistää sormenpäätä kokeiltaessa. Ota pois vesihauteesta ja vispaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Kiehauta maito ja kahvi, liuota liivatteet siihen ja yhdistä suklaasulaan. Sekoita seos sitten mascarponen kanssa keskenään. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto ja kermavaahto varoen joukkoon. Kaada kakkupohjan päälle n. puolet moussesta. Sihtaa kerros kaakaojauhetta. Aseta pienempi pohjapala päälle keskelle ja kostuta se hyvin. Kaada loppu mousse vuokaan, tasoita pinta ja nosta jääkaappiin vetäytymään
seuraavaan päivään (tai väh. 5 h). Irrota vuokareunus ja sihtaa kakun pintaa reilusti kaakaojauhetta. Koristele ja nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti