28 heinäkuuta 2015

Voileipäkakku goes naked



Nyt on ollut pinnalla paljon kuorruttamattomat kakut, eli "naked caket" ja itsekin on niitä tullut tehtyä jonkin verran. Minun itseasiassa on ollut tarkoitus laittaa piakkoin ohjetta nakuilevaan porkkana,appelsiini,pistaasikakkuun, jonka tein tuossa jonkin aikaa sitten Dr. Oetkerin järjestämään kuvakilpailuun. Ennen sitä kuitenkin ohjetta suolaiseen versioon tuosta nakukakusta... Miehelläni oli syntymäpäivät alkuviikosta ja hän sai toivoa jotain kakkua minkä hänelle tekisin..Ja suolaisen ystävä kun hänkin on; oli toiveena voileipäkakku. Superkiva oli moinen pitkästä aikaa vääntää; ja tässä reseptiikka tuohon.

Tein leivän kakkua varten itse mutta jos et jaksa/ehdi/malta niin voit koota kakun valmiistakin leivästä.

Vuokaleipä
3 dl vettä
5 g kuivahiivaa
loraus siirappia
1 tl suolaa
2 dl ruisjauhoja
n. 4-4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vehnäleseitä
2-3 rkl auringonkukkaöljyä

Kostutus
Maitoa (1-1 1/2 dl)

Kinkku-yrtti-fetatäyte
200 g savukinkkurouhetta
200 g yrtti tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
1/2 punttia ruohosipulia
100 g fetajuustoa
suolaa
pippuria
makeaa sinappia

Meetvursti-paprika-oliivitäyte
n. 100 g metukkaviipaleita
pieni paprika (tai n.puolikas peruskokoisesta)
1/2 punasipuli
n. 10 oliivia
100 g tuorejuustoa
1/2 prk Arla keittiö; maustettu kermaviili lihalle (valkosipuli-yrtit)
1/2-1 tl kuivattua persiljaa
mustapippuria
ripaus suolaa

Koristelu
Salaattisekoitusta
kurkkua
Metukkasiivuja
Ohuita kinkkusiivuja
Fetakuutioita
Ruohosipulia
Unikonsiemeniä

Lämmitä vesi n. 42 asteiseksi ja liota hiiva joukkoon. Lisää siirappi, suola ja jauho-lesesekoitus muutamassa erässä. Lisää öljy ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota n.30 min, kumoa sitten leivinalustalle ja vaivaa leipävuokaan sopivaksi pitkulaksi. Sipaise leipävuuan pinnoille öljyä ja tasoittele taikina vuokaan. Anna kohota vielä n. 15 min ja paista sitten 175 asteessa 30-40 min. Kumoa jäähtymään ja leikkaa päälipinta tasaiseksi ja sitten koko leipä pitkittäin kolmeen osaan.

Kinkkutäyte: Hienonna ruohosipuli ja rouhi feta murumaiseksi. Sekoita fraiche tuorejuuston joukkoon, mausta suolalla,pippurilla ja sinapilla. Lisää kinkku, ruohosipulisilppu ja fetajuusto.

Metukkatäyte: Silppua meetvursti, paprika, punasipuli ja oliivit pieniksi kuutioksi. Sekoita kermaviili tuorejuuston joukkoon, mausta pippurilla, suolalla ja persiljalla. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Nosta täytteet hetkeksi kylmään vetäytymään; maista mausteiden määrä. Vuoraa leipävuoka kelmulla ja aseta alin leipäsiivu pohjalle. Kostuta huolellisesti (varsinkin jos teet leivän itse; tarvitsee kostuttaa kunnolla!!!!) Levitä  2/3 kinkkutäytteestä pohjan päälle.(Laita jäävä kolmannes täyteestä talteen) Lisää seuraava kerros ja jälleen huolellinen kostutus. Levitä metukkatäyte ja lopuksi "kansi"siivu päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Irrota kakku vuuasta ja nosta tarjoiluastialle. Siisti reunat, jotta leivän sivut tulevat nätisti näkyviin. Painele seesaminsiemeniä ja ruohosipulia reunoille. Levitä loppu kinkkutäyte leivän päälipintaan jotta koristeet saavat hyvän tarttumapinnan. Koristele kakku mielesi mukaan! :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti