30 elokuuta 2015

Banaani/saksanpähkinä cupcaket


Hyi kauhistus, kuinka pitkä aika viime päivityksestä on vierähtänyt!!!! Kesä on kylläkin ollut tosi kiireinen, joten siksi olenkin joutunut vähän pitämään "kesälomaa" blogista! Leiponut olen kuitenkin ahkerasti, ja nyt onkin aika alkaa laittelemaan kesän leipomuksista reseptejä ja kuvia..Nämä cupcaket saivat alkunsa, kun törmäsin kaupassa banaanipyreeseen. Tuo makeuttamaton sose oli kiva löytö, sillä se ei tummene, eikä se ole samanlaista liisteriä kuin banaanisurvos, vaan silkkisen sileää..Mehevän, helppotekoisen taikina saa särmää saksanpähkinärouheesta..päälle pursotetaan banaanivoikreemi ja lopuksi cupcaket viimeistellään tummalla suklaalla..Ihanan makeita ja maistuvia, nam!!! Tässä ohje:

  
Taikina
3/4 dl öljyä
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl hienoa sokeria
1 muna
1,5 dl jauhoja
1 rkl kaakaojauhoa
1 tl aitoa vaniljasokeria
vajaa tl soodaa
1 dl banaanipyrettä
100 g saksanpähkinöitä

Kuorrutus
1/2 dl sokeria
1/2 dl vettä
125 g voita
3/4 dl banaanipyrettä

50 g tummaa suklaata


Sekoita jauhot, kaakao, sooda ja vaniljasokeri keskenään. Rouhi saksanpähkinät ja lisää kuiviin aineisiin. Sekoita toisessa kulhossa sokerit, öljy ja muna. Vispauta käsivispilällä nopeasti sekaisin. Lisää vuorotellen kuivia aineita ja banaanisosetta. Jaa taikina 6-8 muffinivuokaan ja paista 175 asteessa n.15-20 min. Kokeile kypsyys tikulla. Anna jäähtyä ennen kuorrutusta kakkukuvun alla. Kiehauta kuorrutusta varten vesi ja sokeri. Vaahdota pehmeä voi ja kaada jäähtynyttä sokerilientä ohuena nauhana joukkoon, koko ajan vatkaten. (Yleiskone on tässä hommassa todella kätevä) Lisää lopuksi banaanipyre ja pursota kreemi muffinien päälle. Sulata tumma suklaa ja raidoita kuorrutteen pinta. Viimeistele paahdetuilla saksanpähkinöllä. VINKKI! Ota cupcaket huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjoilua jotta kreemi pehmenee!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti