20 lokakuuta 2015

Calzonet kebab-paprika-valkosipulitäytteellä




Laitetaanpa välillä suolaista reseptiä..Se on jännä juttu, että vaikka itse olen enemmän suolaisen ystävä, niin leivon enemmän makeaa, sillä koko ajan tupsahtaa visioita jostain uudesta makeasta herkusta..Liekö sitten alintajuntaista; että ei tulisi niin paljoa itse herkuteltua! :D Niin tai näin, niin nyt oli välillä aika saada blogiin hieman suolaisuutta.. Kotona tehty pizza on meillä superherkkua ja kuuluu usein viikonloppuun. Tällä kertaa halusin tehdä jotain peruspizzasta poikkeavaa; eli sisäänleivottua pizzaa-> calzonea. Täytteitä voi vaihdella rajattomasti oman maun mukaan, aivan kuten perinteisessäkin pizzassa. Näihin testasin myös saarioisten kuumennusta kestävää valkosipulimajoneesia; ja hyvin vaikutti toimivan! :) Tässäpä ohjetta:

4 kpl
Taikina
2 dl vettä
20 g hiivaa
suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl durum jauhoja
1/2 dl oliiviöljyä

Täyte
1-2 pikku purkkia tomaattipyrettä
250 g kebablihaa
ripaus suolaa ja pippuria
1 pieni paprika kuutioituna
1 pieni punasipuli ohueksi viipaloituna
jalopeno viipaleita
200 g mozzarellajuustoraastetta
Saarioisten valkosipulimajoneesia

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja puolet öljystä. Lisää jauhot muutamassa erässä ja sitten lopuksi jäljellä oleva öljy. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi ja jätä peitettynä kohoamaan täytteen teon ajaksi. Paista kebablihaa ja paprikaa kevyesti paistinpannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Jaa kohonnut pizzataikina 4 osaan ja kauli ohuehkoiksi pyöreiksi pohjiksi. Levitä jokaisen pohjan puolikkaille tomaattipyrettä, jätä n. reilu sentin verran tyhjää reunoille. Jaa kebab-paprikaseos pohjille, samoin sipulit ja jalopenoja. Lopuksi ripottele juustoraaste ja valuta valkosipulikastiketta tasaisesti täytteen päälle. Käännä täyttämätön puolikas " kanneksi" ja pyöräytä reuna tiukasti umpeen. Pirskota pinnoille kevyesti öljyä ja oreganoa. Paista 225 asteessa n.15 min. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti