20 toukokuuta 2015

Appelsiiniset hippukeksit


Näitä leipoessa sitä yllättyy aina uudelleen ja uudelleen siitä, miten hyviä itse tehdyt cookiet voikaan olla! Ja koukuttavia, helppotekoisia, nopeasti katoavia..; täydellisiä piknikille, juhliin, myyjäisiin, lahjaksi jne.. Tällä kertaa nämä keksit maustetaan (yllätys, yllätys) appelsiinilla ja ripauksella vaahterasiirappia..Olen aivan koukuttunut noihin Oetkerin hippuihin ja niitä onkin melki jokaista laatua näissä :D (Noh, minulla sattui olemaan avattuja pusseja, joten päätin hyödyntää ne näihin). Yhtä hyvin voit laittaa vain yhtä laatua mutta suosittelen lämpimästi kokeilemaan tällä ohjeella:


125 g voita
1 1/2 dl sokeria/fariinisokeria (suhteessa 50/50)
1 muna
1 rkl Modon vaahterasiirappia
160 g jauhoja
1/2 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 pienehkön appelsiinin raastettu kuori
65 g pecanpähkinöitä
35 g Dr.Oetkerin fudgehippuja
35 g Dr.Oetkerin maitosuklaahippuja
35 g Dr.Oetkerin valkosuklaahippuja

Sekoita kuivat aineet keskenään kuoriraaste mukaan luettuna. Paahda pecan pähkinöitä kevyesti, rouhi ja aseta sivuun odottamaan. Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa muna ja vaahterasiirappi hyvin joukkoon. Lisää joukkoon kuivat aineet, pähkinärouhe ja hiput ja vaivaa nopeasti tasaiseksi taikinamassaksi. Muotoile taikinasta 12-15 pallosta ja aseta harvakseltaan leivinpaperoidulle pellille. Huom!! Keksit leviävät paljon , joten paista mielummin useammassa erässä kuin että laitat taikinapallot liian lähekkäin; ellet halua yhtä jätticookieta :D  Paista 175 asteessa n.15 min kunnes reunat alkavat ruskistuun mutta sisus on vielä ihanan pehmeä. Jäähdytä ritilällä ja herkuttele kylmän maidon kanssa.


13 toukokuuta 2015

Timjamilla maustetut pitaleivät


Kuten edellisessä postauksessa mainitsin; oli meillä äitienpäivänä ruokana pitapurilaisia. Tässä nyt jakoon reseptiä niihin :) Pitaleivät on super helppoja ja nopeita tehdä, ja maku on sata kertaa parempi kun valmiissa. Nopeat tehdä pitää todellakin paikkaansa; sillä aloitin taikinan teon vasta 1 h ennen vieraiden tuloa, ja hyvin päästiin syömään aikataulun mukaisesti; ja aivan uunituoreiden pitojen pariin :D Muutama perusraaka-aine vain sekaisin ja hops, ihanat ja pulleat pitaleivät ovat valmiita täytettäväksi. Näihin on melkeinpä yhtä monta täytevaihtoehtoa kuin tekijääkin..

2,5 dl vettä
20 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl timjamia
2,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl durumjauhoja
2-3 rkl oliiviöljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita mausteet ja jauhot keskenään ja lisää sitten jauhoseos muutamassa erässä veden joukkoon. Lisää öljy ja vaivaa taikinaksi. Anna kohota noin 1/2 h.Kumoa taikina runsaasti jauhotetulle alustalle, muotoile pötköksi ja jaa 8 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja kaulitse littanoiksi ympyröiksi (halk. n. 10-15 cm) Aseta leivinpaperoidulle pellille ja kohota taas 30 min. Paista 225 asteessa noin vajaa 10 min. Tarkkaile!! Pitaleipä kohoaa pulleaksi uunissa, se kuuluu asiaan joten älä vain puhkaise! :)


Laitan tähän listaa mitä laitoin täytevaihtoehtoja esille; jos joku vaikka innostuu tekeen näistä tuollassii pitaburgereita (itse tietenkin tungin omaan pitaan kaikki mausteet) :D

Täytteet:
-jääsalaattia
-rucolaa
-tomaattia
-suolakurkkua
-jalopenoviipaleita
-itse tehty marinoitu sipuli
-paahdettu sipuli
-itsetehdyt jauhelihapihvit
-paistettu ananas
-cheddaria
-fetajuustoa
-ruohosipulinen creme fraiche
-valkosipuli/sitruunamajoneesi
-chilikastike
-makea sinappi


10 toukokuuta 2015

Vaniljajäädykekakku


Tänään vietettiin upeiden ihmisten päivää; nimittäin äitienpäivää! Kutsuin perheeni meille koolle syömään..ruokaa ja rakkaita ihmisiä; täydellinen sunnuntai.. Ruokana nautimme pitapurilaisia peruna ja bataattiransalaisten kera, ja päivällisen viimeisteli makeat herkut..Toinen kakuista oli itse tekemäni vaniljainen jäädykekakku, ja toisen kakun hankin oppisopimustyöpaikastani; Royal bakerysta. Olen aivan koukuttunut tähän bakeryn suklaamoussekakkuun ja voisin syödä sitä kakkukaupalla!! :D Raikas jäädykekakku ja supersuklainen suussasulava moussekakku oli aivan mielettömän hyvä kombo tämmöiseen rinnakkaistarjoiluun.




Tässä ohje jäädykekakkuun:
Pohja
100 g digestivekeksejä
75 g voita

Vaniljamousse
2 dl kuohukermaa
3 dl maitoa
1 vaniljatanko
6 keltuaista
1 dl sokeria
3 liivatetta

2,5 dl vispikermaa

Vaniljakreemi
1 dl vaniljakreemijauhetta
1,5 dl kylmää vettä

Lisäksi
2-3 passionhedelmää
3-4 rkl persikkapyrettä
sokeria
mansikoita
pistaasipähkinöitä

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Painele irtopohjavuuan pohjalle (n.22 cm halk) ja paista 175 asteessa n.5 min. Anna jäähtyä. Laita kattilaan kerma, maito ja halkaistu vaniljatanko. Kuumenna lähes kiehuvaksi, aseta sivuun hetkeksi jäähtymään hiukan. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota keltuaiset sokerin kera kuohkeaksi. Vispaa ensin 1/3 lämmintä kerma-maitoseosta joukkoon, ja kaada tämä seos sitten kattilaan lopunkin kerma-maidon joukkoon. Nosta takaisin levylle ja kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos saostuu kiisselimäiseksi. Siivilöi toiseen astiaan. Purista liivatteet kuiviksi, liuota lämpimään seokseen ja aseta sivuun. Vatkaa vispikerma kovaksi vaahdoksi ja kääntele varoen jäähtyneen vaniljaseoksen sekaan. Valmista vaniljakreemi(Sekoita kreemijauhe veden sekaan, anna saotua hetki kylmässä) Kaada hiukan moussea keksipohjan päälle, lusikoi tai pursota vaniljakreemi nokareina sinne tänne ja kaada sitten loppu mousse vuokaan. Peitä foliolla ja pakasta yön yli. Ota kakku sulamaan jääkaappiin n. 5 h ennen tarjoilua. Irrota kakku vuuasta pyöräyttämällä reunat irti kuumalla paletiveitsellä, siisti reunat. Sekoita lusikoitujen passionhedelmien sisus persikkapyreeseen ja makeuta sokerilla. Valuta kakun päälle, viimeistele mansikkaviipaleilla ja rouhituilla pistääsipähkinöillä.


01 toukokuuta 2015

Valkosuklaa mustikka crisp- kupparit


Hyvää vappua! Veikkaanpa että kaikilla alkaa pikkuhiljaa tursuamaan jo korvistakin ulos munkit ja tippaleivät :D Niinpä pistän jakoon ohjetta suussasulaviin mustikkacuppareihin; joiden reseptin kehittelin joitakin vuosia sitten kun tutustuin Kalevin mustikkavalkosuklaaseen. Aivan törkeän hyvä suklaa leivonnaisiin; makeaa valkosuklaata, kuivattua mustikkaa ja puffattua riisicrispiä...NAM!!  Suosittelen kokeilemaan; ja nämä ovat kerrassaan ihania myös ilman kuorrutettakin..Tässä resepsuuni yhteen lempi ohjeistani:

Taikina
2 munaa
1 3/4 dl sokeria
3 1/2 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
Dr. Oetkerin myllyvaniljaa :)
100 g voita sulatettuna
1 dl maitoa
150 g Kalev mustikkavalkosuklaata
200 g pakastemustikoita

Voi/marenkifrosting
2 valkuaista
1 dl sokeria
100 g voita
vanilja-aromia maun mukaan/ mustikkajauhetta
lilaa elintarvikeväriä

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja rouhi suklaa. Kääntele kuivia aineita varovasti vaahtoon vuorotellen maidon ja voisulan kanssa. Sekoita lopuksi nopeasti suklaarouhe ja jäiset mustikat joukkoon. Annostele muffinivuokiin ja paista 175 asteessa n.15-20 min. Kokeile kypsyys tikulla. Anna jäähtyä ja tee kuorrutus. Laita kattilaan vesihauteeseen kuumuutta kestävä kulho; ja sinne valkuaiset ja sokeri. Anna kuumentua käsin vispaten kunnes seos nipistää sormenpäätä. Poista astia hauteesta ja vispaa koneella kuohkeaksi marengiksi. Lisää huoneenlämpöistä voita kuutio kerrallaan koko ajan vispaten. (Jos seos "erottuu" niin älä hätäänny! Laita kulho hetkeksi kylmään ja vispaa uudelleen) Lisää aromit ja väri. Pursota kuppareiden päälle, koristele mustikoilla ja vaniljalla.