20 lokakuuta 2015

Calzonet kebab-paprika-valkosipulitäytteellä




Laitetaanpa välillä suolaista reseptiä..Se on jännä juttu, että vaikka itse olen enemmän suolaisen ystävä, niin leivon enemmän makeaa, sillä koko ajan tupsahtaa visioita jostain uudesta makeasta herkusta..Liekö sitten alintajuntaista; että ei tulisi niin paljoa itse herkuteltua! :D Niin tai näin, niin nyt oli välillä aika saada blogiin hieman suolaisuutta.. Kotona tehty pizza on meillä superherkkua ja kuuluu usein viikonloppuun. Tällä kertaa halusin tehdä jotain peruspizzasta poikkeavaa; eli sisäänleivottua pizzaa-> calzonea. Täytteitä voi vaihdella rajattomasti oman maun mukaan, aivan kuten perinteisessäkin pizzassa. Näihin testasin myös saarioisten kuumennusta kestävää valkosipulimajoneesia; ja hyvin vaikutti toimivan! :) Tässäpä ohjetta:

4 kpl
Taikina
2 dl vettä
20 g hiivaa
suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl durum jauhoja
1/2 dl oliiviöljyä

Täyte
1-2 pikku purkkia tomaattipyrettä
250 g kebablihaa
ripaus suolaa ja pippuria
1 pieni paprika kuutioituna
1 pieni punasipuli ohueksi viipaloituna
jalopeno viipaleita
200 g mozzarellajuustoraastetta
Saarioisten valkosipulimajoneesia

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja puolet öljystä. Lisää jauhot muutamassa erässä ja sitten lopuksi jäljellä oleva öljy. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi ja jätä peitettynä kohoamaan täytteen teon ajaksi. Paista kebablihaa ja paprikaa kevyesti paistinpannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Jaa kohonnut pizzataikina 4 osaan ja kauli ohuehkoiksi pyöreiksi pohjiksi. Levitä jokaisen pohjan puolikkaille tomaattipyrettä, jätä n. reilu sentin verran tyhjää reunoille. Jaa kebab-paprikaseos pohjille, samoin sipulit ja jalopenoja. Lopuksi ripottele juustoraaste ja valuta valkosipulikastiketta tasaisesti täytteen päälle. Käännä täyttämätön puolikas " kanneksi" ja pyöräytä reuna tiukasti umpeen. Pirskota pinnoille kevyesti öljyä ja oreganoa. Paista 225 asteessa n.15 min. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

06 lokakuuta 2015

Suussasulavat viikunatortut




Nämä makuhermoja hivelevät tortut sisältävät valkosuklaisen kreemisisuksen ja pinta viimeistellään marinoiduilla viikunoilla..Makuelämys on täydellisin kun syöt/tarjoat kakkuset tuoreeltaan haalena esimerkiksi rommirusina-/vaniljajäätelön tai lisukevaahdon kera (kts.Vinkki! reseptin lopusta), mutta katosivat nämä jäähtyneinä ja ilman lisukkeitakin ihan yhtä nopeasti! :) Voit tehdä taikinan ja täytteet hyvin jo vaikka edellispäivänä, jolloin kakut valmistuvat silmänräpäyksessä; mutta hyvin yksinkertaiset ja nopeatekoiset nämä ovat muutenkin. Tässä resepti, suosittelen lämpimästi kokeilemaan:

Taikina (Tällä määrällä tulee 8 kpl)
4 keltuaista
130 g sokeria
125 g voita
175 g jauhoja
1 tl Dr.Oetkerin aitoa vaniljasokeria
1 tl Dr.Oetker leivinjauhetta
1/2 tl suolaa

Kreemi(Puolikas alla olevasta määrästä riittää jos teet vain tuon 8 kpl)
2 dl kuohukermaa
Dr.Oetker vaniljaa myllystä
2 keltuaista
1 rkl maissitärkkelystä
1/4 dl sokeria
nokare voita
50 g Dr.Oetker valkosuklaahippuja

Päälle
Tuoreita viikunoita (2 kpl riittää 1xtaikinamäärälle) Huom! Toimii varmasti myös kuivatuilla viikunoilla jos tuoreita ei ole saatavilla!
1 dl rommisirappia (myös ihan aito rommi käy, mutta lisää siinä tapauksessa sokeria suhteessa 50 rommia/50 okeria eli esim.2 rkl rommia+2 rkl sokeria)
0,5 dl vettä
2 rkl viikunahilloa


Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota sokeri ja keltuaiset kuohkeaksi. Vaahdota myös pehmeä voi vaaleaksi. Lisää keltuais-sokerivaahtoon vuoronperään voita ja kuivia-aineita nopeasti sekoittaen. Muotoile taikina kelmun sisään ja nosta jääkaappiin vetäytymään.

Laita kattilaan kerma ja vanilja. Sekoita erillisessä kulhossa keltuaiset, maissitärkkelys, sokeri. Kiehauta kerma ja kaada osa kuumasta kermasta edellä tehtyyn seokseen ja sekoita tasaiseksi vispilällä. Kaada sitten kaikki takaisin kattilaan, pulpauta koko ajan sekoitellen, ota pois levyltä, lisää voinokare ja valkosuklaahiput kuumaan kiisseliin. Sekoita nuolialla sileäksi, peitä pinta kelmulla ja anna jäähtyä.

Pilko viikunat  ja laita kuumuutta kestävään pieneen kippoon. Kuumenna kattilassa siirappi,vesi ja viikunahillo ja keitä hetki kunnes seos hiukan "tiivistyy". Kaada viikunoiden päälle niin että ne peittyvät, anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin marinoitumaan. (Maistuvimmat viikunat saat kun annat viikunoiden marinoitua useita tunteja, jopa yön yli. Siksi tämän voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä)

Laita uuni lämpiämään  vajaaseen 200 asteeseen. Muotoile taikinasta paksu pötkö ja leikkaa se 8 osaan. Aseta taikinakiekot muffinpellin koloihin ja paina keskelle pienet kolot. Lisää koloon lusikallinen kreemiä ja paina kreemin päälle muutama marinoitu viikuna. Paista n.15 min. Viimeistele tomusokerilla.

Vinkki! Jos teet kreemiä tuon koko määrän, voit tehdä tortuille lisukemoussen lisäämällä loppukreemiin 2 dl vaahdotettua kermaa!